Lexus IS-F rendőrautó Angliában

Vágólapra másolva!
Az angol sajtó vezető hírei közé került Humberside tartomány rendőrsége, miután ma átvehették első Lexus IS-F rendőrautójuk slusszkulcsait.
Vágólapra másolva!

Az eddig szolgálatot teljesítő turbós Subaru Imprezát egy 270 kilométer per órás végsebességre képes, 417 lóerős, hátsókerék-meghajtású Lexus IS-F sportszedán váltja. A speciális jelzések, LED fények mellett a rendőrségi IS-F 30 ezer font értékű kommunikációs rendszerrel és fedélzeti számítógépekkel is fel van szerelve.

A Kelet-Yorkshire-ben szolgálatot teljesítő rendőrőrs 12 hónapnyi tesztvezetés és precíz kiértékelés után választotta ki a V8-as Lexust.

Mike Peck hadnagy szerint: "Az autó megvásárlása nem volt könnyű döntés, így több szakterület specialistái segítettek, hogy a legjobb kocsira essen a választásunk."

"A 12 hónapnyi tesztelések során egyedül a Lexusnak sikerült nagy sebesség mellett stabilnak és biztonságosnak maradnia, mindemellett egy megbízható és könnyen kezelhető elektronikai hátteret biztosítania a speciális rendőrségi kiegészítőknek" - tette hozzá Peck hadnagy.

Forrás: [origo]