Új részletek a Nissan elektromos autójáról

Vágólapra másolva!
Új adatokat hozott nyilvánosságra a Nissan hétvégén bemutatkozó, teljesen elektromos modelljéről.
Vágólapra másolva!

Amerikában és Japánban már jövőre, Európában 2011-ben kerül piacra a Nissan első teljesen elektromos városi modellje, a hajtásláncot a Tiida karosszériájába bújtatva mutogatja a japán gyár. Ez nem jelenti azt, hogy a végleges modell is hasonló csomagolást kap, a Nissan szerint "egyedi dizájnnal és karosszériával" készül majd az újdonság, amelyet először augusztus 2-án, az új yokohamai központ megnyitóján lepleznek majd le. Egy ízelítő képet már erről az autóról is közzétettek.

Teljes egészében saját fejlesztésnek számít az elektromos modell, a merev karosszéria alá házi elektromotort épít a Nissan, 107 lóerős csúcsteljesítménnyel és 280 Nm-es nyomatékkal. 24 kWh-s lítium-ion akkumulátort kap az autó, a telepeket a padlólemez alá rejtették, hogy ne raboljon értékes millimétereket a kabintól és csomagtartótól.

Hibridekhez hasonlóan az elektromos Nissan hasznosítja a fékezéskor keletkező energiát, egy feltöltéssel 160 kilométert képes megtenni. Az elektromos modellhez EV-IT néven navigációs kiegészítőt is fejlesztett a Nissan, a rendszer folyamatosan figyeli az akku töltöttségi szintjét, és a térképadatok alapján tájékoztat a legközelebbi töltési pontokról.


Forrás: NissanForrás: Nissan