Vágólapra másolva!
Kedden rántotta le a leplet az F430-at váltó 458 Italiáról a Ferrari, most már az sem titok, milyen lesz az új sportkocsi műszerfala.
Vágólapra másolva!

Jóval a hivatalos frankfurti premier előtt kedden mindent nyilvánosságra hozott a Ferrari az F430-at váltó 458 Italiáról. Illetve nem mindent, mert az olasz gyár csak külső fotókat mutatott az új sportkocsiról, a teljesen átalakított kabinról nem hozott nyilvánosságra semmit azon kívül, hogy kifejlesztésében Michael Schumacher is segédkezett.

Csakhogy a Ferrari délután feltett a netre egy 22 másodperces promófilmet a 458-ról, ennek elején pedig pár pillanatra láthatóvá válik a kabin. Amely a külsőhöz hasonlóan teljesen új irányt jelent, szinte hullámzik a műszerfal: szokatlan formájú légbeömlők, új vezérlőegységek és multifunkciós kormány jelentek meg, az összkép egyszerre sportos és elegáns.

Központi helyre, középre került a fordulatszámmérő, amelyen a piros rész az ígéretekhez hűen 9000-nél kezdődik. Érdekesség a zöld színű kijelző, mely a motor és a gumik hőmérsékletét figyelve jelzi, ha indulásra kész az autó, ezt követően a "Go" üzenet jelenik meg rajta az Auto Express szerint.

Forrás: [origo]