Felújítás előtt a Fiat Grande Punto

Vágólapra másolva!
Leplezetlen kémfotók jelentek meg a frissített Fiat Grande Puntóról, jelentősen átalakul az autó eleje.
Vágólapra másolva!

Várhatóan a szeptemberi Frankfurti Autószalonon mutatja meg magát hivatalosan a felújított Fiat Grande Punto, a kisautóról azonban már most leplezetlen kémfotók jelentek meg. Ezekről világosan kivehető, hogy átalakul a frontrész, kicserélik a hátsó lámpákat és modernizálják a műszerfalat, a legjelentősebb változtatás elöl látszik.

Sokan dicsérték a Grande Puntót egyszerű, mégis maseratis orráért, ennek ellenére teljesen más irányba indultak el a mérnökök a frissített változattal. Átdolgozták a fényszórókat, kicserélték a lökhárítót és a hűtőrácsot, ránézésre kicsit sem harmonikus végeredményt összehozva. A lökhárító közepébe épített fekete betéttől a Punto úgy néz, mintha egy elrontott terepcsomag éktelenkedne rajta, csak remélni lehet, hogy teljesen színrefújt kivitelben is készül majd az elem.

Nem meglepő módon a Bravo mintájára alakult át a műszerfal, jönnek az 1,4 literes MultiAir turbómotorok 105 és 135 lóerővel, állítólag 1,6 literes dízelek is megjelennek a palettán, bizonyos változatok pedig start-stop elektronikával készülnek majd.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]