Új grafikákon a Kia Opirus utódja

Vágólapra másolva!
Friss grafikákat hozott nyilvánosságra az egyelőre VG kódnéven emlegetett limuzinjáról a Kia. Az új típus az Opirust váltja le.
Vágólapra másolva!

Hamarosan új modellel váltja fel az Opirust a Kia, a limuzint egyelőre VG kódnéven emlegetik. Már áprilisban, a Szöuli Autószalonon bemutatott KND-5 tanulmánnyal jelezte a koreai gyár, hogy az eddiginél sportosabbnak képzeli el az Opirus-utódot, amely az Amantit is leváltja a megfelelő piacokon. Érdekes, de Nagy-Britannia kivételt jelent, a szigetország a tervek szerint nem kap majd a limuzinból.

Új grafikákat hozott nyilvánosságra a Kia az előkészületben lévő modellről, a sajtóközleményben a gyár úgy fogalmaz, hogy a "VG világosan mutatja, hogy a Kia új szintre lépett a formatervezésben". Való igaz, az Opirus erősen nyugdíjasnak tűnik a grafikákon látható autóhoz képest, csak remélni lehet, hogy a szériaváltozattal is bátrak maradnak az ázsiaiak.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Várhatóan a tanulmányhoz hasonló méretekkel jön majd a végleges modell, ez 4945 milliméteres hosszúságot, 1850 milliméteres szélességet és 1475 milliméteres magasságot jelenthet 2845 milliméteres tengelytávval. A KND-5 tanulmányba 3,5 literes V6-os benzines blokk került, az európai verzió azonban szinte biztosan kap majd dízelmotort is. Koreában 2009 végén, Európában 2010 első felében indulhat az értékesítés.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]