Gyengébb lesz a Subaru és a Toyota közös sportkocsija

Vágólapra másolva!
Friss hírek érkeztek a Subaru és a Toyota közösen fejlesztett sportkocsijáról, az újdonság az előzetesen beharangozottnál gyengébb lehet.
Vágólapra másolva!

Sokáig csend volt a Subaru és a Toyota által közösen fejlesztett, olcsó hátsókerékhajtású sportkocsi körül, de most új információk jelentek meg az egyelőre névtelen újdonságról. Ezek arról szólnak, hogy az előzetesen tervezetthez képest vissza kell venni legalább negyven lóerőt a modell teljesítményéből, hogy a japán piacon rá lehessen aggatni a szinte már kötelezőnek számító "környezetbarát" jelzőt.

Ezzel párhuzamosan a mérnökök a súlyból is faragnak, hogy a teljesítménycsökkenést valahogy ellensúlyozzák, negyven lóerő azonban túl soknak tűnik ahhoz, hogy különböző trükkökkel eltüntessék hatását. Úgy tűnik, hogy csak a kétliteres bokszermotor teljesítményét készülnek visszafogni, más piacokon további motorokkal és kompromisszumok nélkül is piacra kerülhet az újdonság.

A Subaru-Toyota közös projekt egyébként közel áll a befejezéshez, ha minden igaz, a sportkupé már az októberi Tokiói Autószalonon bemutatkozik a nagyközönségnek.

Forrás: [origo]