2012-ben jön az új Saab 9-3

Vágólapra másolva!
Hamarosan esedékes az új Saab 9-5 frankfurti premierje, ennek kapcsán az Auto, Motor & Sport svéd kiadása utánajárt, milyen újdonságok várhatóak a márkától a következő években.
Vágólapra másolva!

Érdekes összeállítás jelent meg a svéd Auto, Motor & Sportban, a lap közölte a Saab 2017-ig szóló, új modellek bemutatására vonatkozó menetrendjét. Az újságírók sok időt töltöttek a márka főhadiszállásán, Trollhattanben, hogy utánajárjanak a részleteknek, ezzel együtt is jócskán lehet találgatás a listán.

2010-ben kerül piacra az ősszel debütáló 9-5, de ugyanebben az évben érkezik az új 9-4 kompakt SUV is, amely az Audi Q5, a BMW X3 és hasonló modellek nyomdokaiba lép. Frissítik a 9-3-at, a fészlift azonban elsősorban az utastérre és nem a külsőre koncentrál majd. 2011-ben érkezik a 9-5 Sportcombi, mely a Saab történetében először start-stop technológiával is elérhető lesz.

2012-ben lehull a lepel a vadonatúj 9-3-ról, az új generáció tehát mindössze két esztendővel a fészlift után érkezik. A 9-1-gyel a Saab belép a prémium mini szegmensbe, a modell állítólag a BMW-vel együttműködésben készül, ám arról nincs hír, hol tart a projekt. 2013-ban egy a 9-5 Sportcombi alapjaira épített crossover debütál, ugyanekkor érkezhet a 9-3 kabrió is innovatív tetőrendszerrel.

Forrás: [origo]

Minden további részlet szimpla spekulációnak tekinthető, mindenesetre érdekes, hogy a Saab tervezi a Sonett feltámasztását, a márkanév alatt elektromos és egyéb károsanyag-kibocsátás nélküli modelleket dobna piacra. 2017-re tervezik a 9-5 újabb generációjának bemutatását.