Ismét Komáromban az amerikai álom

Vágólapra másolva!
Mindenképpen érdemes lesz kilátogatnia augusztus 7. és 9. között a komáromi Monostori erődbe annak, aki szereti az amerikai autókat. Idén ugyanis újra megrendezik a Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivált, ahol három nap alatt több mint 850 autóval találkozhatunk.
Vágólapra másolva!

A szervezők ezúttal is biztosra mennek. Pénteken autóbemutatóval és koncertekkel alapozzák meg a jó hangulatot, majd szombaton kezdetét veszi az igazi őrület. Először az Európa számos országából érkező autók felvonulását csodálhatjuk meg, majd fültanúi lehetünk a decibelversenynek. A Lowrider bemutatón táncoló autókkal találkozhatunk, és azt is megtudhatjuk, hogyan kell a gumikat teljesen elfüstölni. Akinek még ez sem elég, az igazi autógyilkosságot is láthat. Az óriáskerekű Big Foot ugyanis a szemünk láttára lapít szét két szerencsétlen autót. Este Fenyő Miklós szórakoztatja a közönséget.

Az állandó programok között testfestés, sörsátor és szakmai kiállítás szerepel, emellett találkozhatunk importőrökkel, és akár helikopterrel is repülhetünk. Természetesen a gyerekekről sem feledkeztek meg a szervezők, mindhárom nap egész napos ugrálóvár és mászófal várja őket. Az autómosásra sem lesz gondja annak, aki kilátogat a fesztiválra: a lenge öltözetű csinos lányok ugyanis készséggel átvállalják a feladatot. Az autókat tizenöt kategóriában díjazzák, díjat kap többek között a leghangosabb, a leghosszabb autó, a legszebb restaurálás és a legszebb motortér. Tombola is lesz, amelynek fődíja egy amerikai autó.