Veszélyben a SsangYong jövője

Vágólapra másolva!
Már a SsangYong jövőjét is veszélyezteti a hetek óta húzódó harc a magukat elbarikádozott gyári munkásokkal. Valószínűleg Frankfurtban sem lesz világpremierje a koreai gyárnak.
Vágólapra másolva!

Második napja tartanak az összecsapások a magukat elbarikádozott SsangYong-munkások és a rendőrség között Koreában, a kialakult helyzet már komolyan veszélyezteti a márka jövőjét. Egy forrás szerint egyre rosszabb a helyzet, a gyár termelése pedig addig nem indulhat újra, míg a lázadókat ki nem söprik az épületből.

A SsangYong a GM-éhez hasonló csődvédelmi eljárást kezdeményezett a koreai bíróságon, szeptember 15-ig kell elkészítenie új üzleti tervét. Ennek részeként 36 százalékos munkaerő-leépítésről döntöttek, 2600 dolgozó elfogadta a határozatot, körülbelül ezer munkás viszont két hónappal ezelőtt elbarikádozta magát az épületben, blokkolva a gyár teljes munkáját.

Forrás: AFP

Még ha a rendőrség záros határidőn belül sikerrel is jár, a SsangYong szerint akkor is hetekig fog tartani, míg minden visszatér a normális kerékvágásba. Ez többek között azért probléma, mert a koreai márka a Frankfurti Autószalonon tervezte bemutatni a C200 crossover-tanulmány szériaváltozatát, ám erre valószínűleg nem kerül sor.

"Jelen pillanatban valószínűtlennek tűnik a premier, de hivatalos megerősítés még nincs" - nyilatkozta az Autocar forrása. Eredetileg jövő tavasszal piacra kellene kerülnie az új modellnek, ám meglepetés lenne, ha a SsangYong tartani tudná a menetrendet.