Öt új modell a Cadillactől

Vágólapra másolva!
2011 év végéig 5 új modellt készül bemutatni a Cadillac. Köztük lesz egy CTS-nél kisebb 3-as BMW-vetélytárs, az SRX crossover, a CTS kombi változata, de érkezik a 2003-as Sixteen-tanulmány alapján készülő XTS is.
Vágólapra másolva!

A Cadillac új belépőmodellje az ATS nevet kapja, és egy kétajtós kupé lesz, amelynek formaterve sokat kölcsönöz majd a CTS-től, annak is a négyajtós változatától. A modell hátsó- és összkerékhajtással is elérhető lesz, amivel a Cadillac nem titkolt célja, hogy a 3-as BMW és az Audi A4 által uralt szegmensben legyőzze a németeket. Ennek érdekében teljesen új fejlesztésű motorokat is ígérnek, bár hogy pontosan milyeneket, még nem tudni, ahogy azt sem, hogy az elkövetkező két évben mikor jelenik meg a modell.

Emellett bejelentették, hogy már készül az új CTS, és az Automotive News információi szerint az STS és DTS modelleket is lecserélik. Feltételezhetően sokakat érdekel a készülő XTS limuzin, amely ugyan nem kap tizenhat hengeres motort, mint a 2003-as Sixteen-tanulmány, de formaterve elméletileg hasonló lesz a népszerű autóéhoz, így sok hívet szerezhet majd magának.

Forrás: [origo]

A GM különböző márkáin keresztül 25 új modellt kíván piacra dobni az elkövetkező két évben, de hogy ezek közül mennyi lesz egy meglévő típus új változata és mennyi lesz teljesen új autó, azt még nem tudni. Mindenesetre a Chevrolet 10 modellt készül bemutatni, amelyek közül a legjelentősebb természetesen a Volt lesz, míg a Buick és a GMC is összesen tíz új járművel készül.

Forrás: [origo]