Vadonatúj mini egyterű a Kiától

Vágólapra másolva!
Jóval a Frankfurti Autószalon előtt nyilvánosságra hozott néhány hivatalos adatot Venga névre keresztelt kompakt egyterűjéről a Kia.
Vágólapra másolva!

Frankfurtra várta az autós világ a Kia No.3 egyterű-tanulmányból készült szériaváltozat bemutatkozását, a koreai gyár azonban hamarabb lépett. Jóval a hivatalos megnyitó előtt mutatott a Kia néhány gyári fotót és árult el több műszaki részletet, sőt kiderült a név is.

Venga néven kell majd keresni a kompakt egyterűt, amely a Kia ígérete szerint olyan tágas, mint a Ford Focus, miközben csak akkora, mint egy Fiesta. Európában készül majd az új modell, amelybe sínen csúsztatható, akár a padló síkjába is hajtogatható hátsó üléspad került.

4068 milliméter hosszú, 1600 milliméter széles az újdonság, tengelytávja 2615 milliméter. 1,4-es és 1,6-os benzin-, illetve dízelmotorokkal lesz kapható, ezek teljesítménye 74 és 113 lóerő között alakul majd. Minden verzióba start-stop rendszer kerül. Arányaiban hű maradt a tanulmányhoz a szériamodell, az igazán érdekes formai megoldások persze a gyártás áldozatává váltak. 2010 első felében jelenik meg a szalonokban a Venga.