Hivatalos rajzon a kompakt Lexus

Vágólapra másolva!
Néhány hete még csak találgattak, a most kiadott ízelítő rajz viszont már biztos támpontot ad, hogyan is fog kinézni a Lexus új, ferdehátú modellje, amit az Audi A3-as és az 1-es BMW ellenfelének szán a japán gyártó.
Vágólapra másolva!

A koncepcióautó a technikai újítások mellett egy merőben új dizájnt is tartogat, amivel "magasra fogja tenni a mércét a premium kompaktok szegmensében" - áll a hivatalos Lexus-közleményben. Ezen kívül egyelőre nem sokat lehet tudni az új Lexusról, de korábban már napvilágot láttak olyan hírek, amelyek szerint a márka első alsó-középkategóriás modellje hibrid meghajtással is érkezik, a lemezek alatt pedig jelentős mértékben egyezik majd a Toyota Aurisszal. Rossz hír az amerikai vásárlóknak, hogy az autó előreláthatólag csak az európai piacon lesz kapható.

A Premium Compactot tanulmányautóként szeptember 15-én mutatják be a Frankfurti Autószalonon, a szériaváltozat pedig a tervek szerint a jövő márciusi Genfi Autókiállításon debütál, ami után 2010 közepén kezdődik meg az autó árusítása.

Forrás: Lexus