2020-ra egymillió elektromos autót akar a német kormány a jelenlegi másfélezer helyett. A kampány elindult, jut pénz a kutatásra és az infrastruktúrára is.

A német kormány 2020-ig egymillió elektromos autót akar látni a német utakon. A kampány szerint a prototípusokat Berlinben és Potsdamban kezdik gyártani előreláthatólag 2010-ben, majd további régiók következnek. 2012-től már piacra dobnák a járműveket. 

Az elektromos meghajtású autók kifejlesztése - mindenekelőtt környezetvédelmi okokból - a német kormány egyik központi  célkitűzése, amelynek megvalósítására 115 millió eurót irányzott elő. A programhoz hozzátartozik, hogy szerte az országban - a benzinkutak mintájára - elektromos töltőállomásokat építenek majd ki. A terv része az is, hogy a várostervezésben figyelembe veszik az "elektromos mobilitás" követelményeit is. A megindult kampányban fontos szerep jut az autók meghajtására szánt elemek kifejlesztésének, a kutatásra 170 millió eurót szánnak. 

A célkitűzés, hogy 2020-ig egymillió elektromos autó száguldhasson az ország útjain, nem csupán a környezetvédelmet szolgálná, hanem kormányzati remények szerint jelentős számban új munkahelyeket is biztosítana.

Jelenleg 41 millió járművet tartanak nyilván Németországban, ebből az év elején mindössze 1452 volt elektromos jármű.