Frankfurtban mutatják be az Auris hibridet

Vágólapra másolva!
Az első, teljes egészében Európában összeszerelt hibrid Auris gyártását már idén elkezdhetik Angliában, a kereskedésekbe pedig 2010 második felében kerülhet.
Vágólapra másolva!

A japán autógyár emberei szerint a hibrid Auris mérföldkő lesz a cég stratégiájában, mivel ez az első hibrid, amely a nagyközönség számára elérhető, városi autóba kerül. A Toyota tervei szerint fokozatosan az egész modellpaletta megkapja a hibrid hajtásláncot.

A Priushoz hasonlóan a hibrid Auris is képes lesz külön-külön csak elektromos vagy benzinmotorral haladni, és persze a kettővel egyszerre is. Arról még nincsenek információk, hogy az elektromos motor mellett milyen erőforrás kerül az autóba.

Az első kiszivárogtatott fotón is jól látható, hogy a hibrid verzió nem csak motorikusan, de külsejével is eltér a hagyományos Aurisoktól. Az új lámpák, körülöttük kék gyűrűvel, az új hűtőmaszk, melyben kéken megvilágított a Toyota embléma, illetve az új lökhárító is árulkodó jelek. A kép alapján következtethető, hogy a tető teljes felületén napelem van.

Forrás: Toyota

Teljes műszaki specifikációk és képgalériák az autókiállítás alatt jelennek meg.