Kacsafarkú retro-Porsche Frankfurtban

Vágólapra másolva!
A legendás 1973-as Carrera RS 2.7 előtt tiszteleg a Porsche a Carrera S-ből átalakított 911 Sport Classic elnevezésű limitált szériás retromodelljével.
Vágólapra másolva!

A Carrera RS 2.7 modern interpretációjának szánt autó külsején számos olyan részlet fedezhető fel, amely a klasszikus sportkocsit juttathatja eszünkbe - versenycsíkos festés, kacsafarok-légterelő, feketére festett, 19 colos könnyűfém felnik is, 44 mm-rel szélesebb sárvédők -, új elem a közepén besüllyesztett tető, a bi-xenon fényszórók és az átrajzolt lökhárító.

400 lóerőt hoztak ki a 3,8 literes bokszermotorjából, a jobb menettulajdonságok érdekében az autó egy új részlegesen önzáró differenciálművet és szénszálas-kerámia fékeket is kapott. Érdemes még megemlíteni az autó változó geometriájú szívórendszerét, amelynek köszönhetően az égéstérbe mindig megfelelő mennyiségű levegő jut, így optimalizálja a kocsi nyomatékát, amelynek csúcsértéke, 420 Nm 4200-as fordulatszámon jelentkezik. A retro-Porsche 4,6 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órára, ahonnan 300 km/óráig képes tovább gyorsulni.

Forrás: Porsche

Még több fotó a galériában. Kattontson a képre!


Mindössze 250 darabot készítenek a 911 Sport Classicból, jövő év elején indul a forgalmazás 201 ezer eurós, vagyis körülbelül 55 millió forintos áron.