Dobogón a magyarok

Vágólapra másolva!
A pénteki remek szereplés után a Warm Up Racing mindkét pilótája dobogóra állhatott szombaton.
Vágólapra másolva!

Fotó: Körber László [origo]

Spitzmüller Csaba fékproblémával küszködött az időmérőn, de megtalálták a hiba forrását és kijavították a versenyre. Így ismét dobogón végzett


A pénteki szakadó eső szombaton elkerülte a pályát, az aszfalt felszáradt, reménykedtünk, hogy 13 fok fölé kúszik a hőmérséklet. A reggeli időmérőre a csapat mindkét versenyautón kicserélte a stabilizátorokat puháról keményre, így a száraz aszfalton jobb tapadást tudnak elérni. Válint Tibor spórolt a gumikkal, három gyors kört teljesített. Legjobb ideje 2:10:553 lett, amivel a hazaiak üdvöskéje, Jaromir Jirgala mögé a második rajtkockába kvalifikálta magát a délutáni versenyre.

Fotó: Körber László [origo]

A két magyar és a két francia pilóta rendkívül szoros versenyt vívtak. Ezúttal Bachelier győzedelmeskedett, vasárnap lesz a visszavágó


Jól futott csapattársa, Spitzmüller Csaba is, aki csupán egy tizedmásodperccel maradt el Válint idejétől, így a harmadik pozícióból vághatott neki a 35 perc +1 körös összecsapásnak. A francia rivális, Jean-Marc Bachelier az ötödik rajtkockát bérelte ki magának. Spici panaszkodott a fékekre, amikor visszatért a bokszba, a szerelők kicserélték az első féknyergeket és -betéteket. Bekoptatni viszont nem volt alkalom a futam előtt, így ez a feladat az első néhány körére maradt.

Fotó: Körber László [origo]

A dobogón Spitzmüller Csaba, Jean-Marc Bachelier és Válint Tibor


Problémamentesen rajtolt el a mezőny. A pole-ból rajtoló Jirgala próbálta visszatartani Válint Tibort, de megcsúszott és visszaesett az ötödik pozícióba, így a magyar pilóta az élre állhatott. Miközben Spitzmüller szokta az új fékrendszert, a francia Bachelier és Clareton is megelőzték. A magyar-francia négyes élboly remek csatákat vívott, amiből Bachelier kerekedett ki győztesként. Az utolsó előtti körben Spitzmüller megelőzte csapattársát és feljött a második helyre, amiért 18 pontot kapott, és mivel övé volt a leggyorsabb köridő, holnap ő indulhat az első rajtkockából. Válint Tibor felállhatott a dobogó harmadik fokára, ami 16 ponttal jár. A Bachelier-Mallegol páros így öt ponttal elhúzott tőle a bajnokságban, de vasárnap szépíthet.


Ferrari Challenge Európai Shell Kupa időmérőjének eredménye:

1.Jaromir Jirgala 2:10:054 Scuderia Praha
2.Válint Tibor 2:10:553 Warm Up Racing
3.Spitzmüller Csaba 2:10:661 Warm Up Racing



Ferrari Challenge Európai Shell Kupa 1. versenyének eredménye:

1.Jean-Marc BachelierMotor/Piacenza
2.Spitzmüller Csaba Warm Up Racing
3.Válint Tibor Warm Up Racing



Az [origo] Ferrari Challenge rovata a Warm Up Racinggel együttműködésben készül.