Itt a hétüléses Ford C-Max

Vágólapra másolva!
Nemcsak öt-, hanem hétüléses kivitelben is bemutatkozik a Frankfurti Autószalonon az új Ford C-Max. A nagyobb modell Grand néven érkezik.
Vágólapra másolva!

Rögtön kétfajta karosszériával mutatkozik be a Frankfurti Autószalonon az új Ford C-Max, az ötüléses kivitel mellett érkezik a három üléssoros egyterű is.

Annak érdekében, hogy be lehessen préselni hét embert az autóba, 150 milliméterrel nyújtották meg a C-Max hosszát, de a tervezők gondoltak a kényelmesebb beszállásra is, ezért hátulra hagyományos helyett tolóajtók kerültek.

Panorámaszélvédő nincs, a tetőre sínek kerültek, a hűtőrácsról hiányzik a vastag krómcsík, de mindezeket leszámítva formailag nem sok különbség látszik a két verzió között. A palettán Renault-módra lesznek elkülönítve: a hétüléses kiadást Grand C-Maxként kell majd keresni a márkakereskedésekben.

Az autó padlólemeze ugyanaz, amelyre a Focus új generációja is épül majd, a kompakt premierje valamikor jövőre esedékes.

Ellentétben az ötüléses C-Maxszal, ezúttal a beltérről is mutatott képeket a Ford, a műszerfal és középkonzol természetesen ugyanaz lesz a két modellben.

A csőműszerek mellett kerekded vonalak jellemzik a középkonzolt, kis változtatásokkal ilyesmire lehet számítani az új Focusban is. A hétüléses C-Max várhatóan 2010 közepén kerül piacra.

Forrás: [origo]