Elektromos sportautó az Auditól

Vágólapra másolva!
Egy e-tron nevű elektromos sportautóval lepte meg a Frankfurti Autószalon közönségét az Audi. A futurisztikus formájú tanulmányt összesen négy elektromos motor hajtja, az összteljesítmény 313 lóerő, míg a csúcsnyomaték 4500 newtonméter.
Vágólapra másolva!

A 4,26 méter hosszú és 1,9 méter széles e-tron formai megoldásai az R8-as sportautót idézik, ám annál jóval futurisztikusabban fest LED-es lámpáival és kamerás visszapillantóival. Az alumínium karosszériának és a szuperkönnyű kompozit anyagokból készült burkolatoknak köszönhetően sikerült az autó száraz súlyát 1,6 tonnára csökkenteniük, ami azért szép teljesítmény, mert az e-tron nem kevesebb mint négy (kettő elöl, kettő hátul) elektromos motorral büszkélkedhet.

Az elektromos hajtáslánc összteljesítménye 313 lóerő, ám ami a lényeg, hogy az e-tron kamionokat megszégyenítő, 4500 newtonméteres nyomatékkal büszkélkedhet. A Frankfurtban leleplezett tanulmány 4,8 másodperc alatt éri el a 100 km/órás tempót, míg a végsebességet 200 km/órában limitálták. Az Audi sajtóközleménye szerint az e-tron technikája hamarosan feltűnhet a német márka felsőkategóriás és sportmodelljeiben, ám addig "jelentősen javítanak még a működési hatékonyságon és a hatótávolságon", bár az e-tron 248 kilométeresre ígért hatótávja kifejezetten jónak mondható egy ekkora teljesítményű sportautótól.

Forrás: AudiForrás: AudiForrás: Audi