Összkerékhajtást kapott a legerősebb Golf

Vágólapra másolva!
Hivatalos képeket hozott nyilvánosságra a Volkswagen a Golf-sorozat legerősebb modelljéről, az R-ről.
Vágólapra másolva!

Megjelentek a hivatalos képek és adatok a Golf-sorozat eddigi legerősebb modelljéről, az R-ről. Az előzetes információknak megfelelően a sportmodellbe az R32 3,2 literes V6-osa helyett a Scirocco R-ből már ismert kétliteres turbómotor került 270 lóerős teljesítménnyel és 320 Nm-es nyomatékkal.

Kiderült az is, hogy a Sciroccóval szemben a Golf hajtásláncával variáltak, míg a kupé maradt elsőkerék-hajtású, a Golf R mind a négy kereke hajtott. Házon belülről érkezik a hidraulikus összkerékhajtási rendszer, a Volkswagen-konszern szinte egy az egyben emelte át az Audi S3 megoldását.

Hatfokozatú manuális váltó tartozik az alapfelszereltséghez, a hatfokozatú DSG feláras extra. Kézi váltóval 5,7 másodperc alatt sprintel százra a Golf R, a duplakuplungos szerkezet használatával ebből két tizedet lehet faragni. Bármelyik váltóról is legyen szó, a végsebesség elektronikusan korlátozott 250 km/óra.

Forrás: Volkswagen

Szokásosak a műszaki módosítások, alacsonyabbra engedték és feszesebbre hangolták a felfüggesztéseket, új gátlókat és rugókat építettek be, valamint erősítették a fékeket. Kívülre sportos karosszéria-csomagot csavaroztak új lökhárítókkal, küszöbökkel, diffúzorral, szpojlerekkel és sötétített lámpákkal.

Forrás: Volkswagen

Három- és ötajtós változatban is elérhető lesz a legsportosabb Golf, az európai kereskedésekben már év végén megjelenik.