Tényleg jöhet az új Jaguar-kupé

Vágólapra másolva!
Mick Mohan, a Jaguar főmérnöke a Frankfurti Autószalonon ismét arról beszélt, hogy a brit márka új kupét szeretne piacra dobni.
Vágólapra másolva!

Ian Callum, a Jaguar főtervezője nem sokkal az új XJ bemutatója után beszélt arról, hogy kupé is készülhet a modellből, de a bejelentés akkor még csupán félkomolynak tűnt.

Csakhogy a Frankfurti Autószalonon Mick Mohan főmérnök is előállt azzal, hogy napirenden van egy kisebb, a 3-as BMW és Audi A5 riválisának szánt kupé elkészítése.

Harmincezer font alatti áron kerülhet a kereskedésekbe a modell, amely mellett az XE sportkocsi tervei is készülnek. "Nem fogjuk örökké gyártani az X-Type-ot, lecserélésére pedig számtalan olcsóbb opció kínálkozik" - nyilatkozta Mohan Frankfurtban.

Ha a főmérnökön múlik, mindenképp egy kompakt kupéval áll elő először a Jaguar, mert ebben a szegmensben nagy profit reményében lehet piacra lépni. Mohan úgy véli, a Jaguar meglévő alumínium platformos technológiája révén az alapok is adottak.

Sietni mindenesetre nem akarnak a britek, előbb megvárják, hogy az XJ-vel megbarátkozzon a piac. Ez körülbelül egyéves türelmi időt jelent, Mohan szerint viszont ezután "reális lehetőség" a kupé bejelentése.