265 lóerős Fiat 500 a Hamanntól

Vágólapra másolva!
Gyakorlatilag mindent kihozott a Hamann a Fiat 1,4 literes turbómotorjából, a tuningcég 265 lóerős Fiat 500-at mutatott be Frankfurtban.
Vágólapra másolva!

Őrült Fiat 500-assal hallatott magáról a Hamann a Frankfurti Autószalonon, a németek a miniautó Abarth-változatát használták a Largo alapjául. Hogy a lehető legférfiasabb legyen a végeredmény, az 500-as új karosszéria-csomagot kapott teljesen áttervezett front résszel, ennek szokás szerint részét képezik a LED-es nappali fénycsíkok.

Kiszélesítették a kerékjárati íveket, sportos küszöböket szereltek fel, hátulra pedig ferraris diffúzor és négy kipufogóvég került.

Hamann-féle felfüggesztésekre ültették a kisautót, ennek köszönhetően a súlypont hat centivel került lejjebb. A 18 collos matt fekete felnik mögött nagyteljesítményű, négydugattyús fékrendszer dolgozik.

Nem spórolt a Hamann a motorháztető alatt sem, az 1,4 literes turbómotorból félelmetes 265 lóerőt és 348 Nm-es nyomatékot sajtolt ki. Menetteljesítményekre vonatkozó adatok nincsenek, de beszédes, hogy az eredeti Abarth-féle teljesítmény "csupán" 137 lóerő.

Forrás: [origo]