Häkkinen finomhangolta a Mercedes E63 AMG kombit

Vágólapra másolva!
Frankfurtban a Mercedes bemutatta az E osztály kombiból készített AMG-változatot, a motor maradt 525 lóerős.
Vágólapra másolva!

Egyelőre még csak a Mercedes E osztály szedán változata futott be a márkakereskedésekbe, a kombira egy kicsit még várni kell. A stuttgarti gyár ennek ellenére Frankfurtban lerántotta a leplet az E63 AMG kombiról, a sportmodell a négyajtós változat motorját örökölte.

A 6,2 literes V8-as 525 lóerős, legnagyobb nyomatéka 630 Nm, a sportos kombi megjelenését szokásosnak mondható AMG-csomag dobja fel LED-es nappali fényekkel és sportos elemekkel. Különlegessége az autónak, hogy a prototípusok finomhangolásában két versenyző, a Forma-1-es McLaren-istállónál hosszú időt eltöltött Mika Häkkinen és Klaus Ludwig is intenzíven részt vett.

Hasonlóan a szedánhoz, a karosszéria-csomag és átalakított kabin mellett a kombiban is ott van frissen fejlesztett, sportos felfüggesztési rendszer elektronikusan vezérelt rugózással, a csomagtartó 695-1950 literes lehet. Százra 4,6 másodperc alatt gyorsul az autó, az erő az új hétfokozatú, AMG-féle Speedshift duplakuplungos váltón keresztül jut a hátsó kerekekre.

Forrás: Mercedes

Négy vezetési módot kínál a váltó, de még manuális állásba kapcsolva is száz milliszekundum alatt kapcsolja a fokozatokat. Közvetlenebb lett a kormányzás, a szervórásegítésből is visszavettek kicsit, így jobb a visszajelzés az aszfaltról. 18 colosak a felnik, 19-esek opcióként rendelhetőek.

Forrás: Mercedes