Tavasszal jön az új 5-ös BMW

Vágólapra másolva!
2010 tavaszán kerül a márkakereskedésekbe az új 5-ös BMW limuzin változata, a kombira őszig kell várni. Marad a sportos karakter.
Vágólapra másolva!

Már 2010 tavaszán a márkakereskedésekbe kerül az új 5-ös BMW limuzin kivitele, ez arra utal, hogy a felső-középkategóriás modell a márciusi Genfi Autószalonon mutatkozik majd be, a piaci start pedig rögtön a premier után esedékes. A hírek szerint marad a sportos alapkarakter, a kombira viszont egészen 2010 őszéig várni kell.

Hat centiméterrel nő az 5-ös tengelytávja, a teljes hosszúsághoz két centit csapnak hozzá. Műszakilag a legfrissebb EfficientDynamics-fejlesztésekre lehet számítani, többek között start-stop rendszerre, fékenergia-visszanyerésre és intelligens energiamenedzsmentre.

A legfrissebb közvetlen befecskendezéses hathengeresek kerülnek a motorháztető alá, a 306 lóerős benzines az 535i-be, a 245 lóerős dízel pedig az 530d-be. Lesz 520d is 163 lóerős kétliteres dízellel, hosszabb váltóáttételekkel és alacsonyabb hasmagassággal, erre a változatra azonban szintén őszig kell várni. Átlagfogyasztását 4,1 literre ígéri a BMW.

Forrás: [origo]