Egykerekű jármű a Hondától

Vágólapra másolva!
Októberben, a Tokiói Autószalonon mutatja be új, egykerekű tanulmányát a Honda. Az U3-X minden irányban képes mozogni.
Vágólapra másolva!

Van egy olyan irányvonal a Hondánál, amelyet a japánok "harmóniában az emberekkel" névre kereszteltek, ennek szellemében pedig egyedi és környezetbarát járműveket fejlesztenek. Vagy inkább személyi szállítóeszközöket, a frissen bemutatott U3-X-et ugyanis másnak nehéz lenne nevezni: kereke egy van, és csak egy embert képes mozgatni.

Azt állítja a Honda, hogy az újdonság kényelmesen passzol a lábak közé, és szabad mozgást biztosít minden irányba. A Honda-féle Omni Traction Drive System nemcsak előre és hátra, hanem közvetlenül balra és jobbra, illetve átlósan is képes mozgatni a szerkezetet.

Egyedi egyensúlyozó rendszerrel is ellátta az U3-X-et a Honda, használatát biztonságosnak mondják, de kell is hozzá az elektronikus segítség: mozgásra bírni a felsőtest mozgatásával lehet a szerkezetet, arra megy, amerre a testsúly mozdul. Nagyközönség előtt a Tokiói Autószalonon mutatkozik be a tízkilós U3-X, lítium-ion akkumulátor táplálja, mely egy feltöltéssel egy órán át tart ki. A Honda hamarosan tesztprogramot indít, hogy választ kapjon arra, a koncepció a mindennapi életben is működőképes-e.

Forrás: Honda

Még több fotó a galériában. Kattintson a képre!