Szenved a Volkswagen az új Golffal

Vágólapra másolva!
Walter de Silva, a Volkswagen főtervezőjének álmatlan éjszakákat okoz a Golf hetedik generációjának formaterve.
Vágólapra másolva!

Tavaly kezdte a Volkswagen a Golf hatodik generációjának értékesítését, a modell azonban inkább csak egy fészlift az ötöshöz képest, belesimították a márkaarculatba. Anélkül, hogy de Silva konkrétumokat mondott volna a hetedik generációról, annyit elárult, hogy álmatlan éjszakákat okoz számára.

"Ha a 7-es Golfra gondolok, nem tudok aludni éjszaka" - nyilatkozta de Silva. A dizájnernek minimális ráhatása volt a hatodik generációra, saját bevallása szerint az új Golf élete legnagyobb kihívása lesz. Ha nem is teljesen, de új irányba akar elindulni a Volkswagen a Golffal, de ez rengeteg kompromisszumot követel, hiszen a váltást úgy kell végrehajtani, hogy a konzervatív vevők ne pártoljanak el a márkától.

De Silva úgy véli, a Golfhoz képest az új Polo megtervezése gyerekjáték volt. "Az új Polo formaterve egyszerű és őszinte" - vallotta a főtervező, akinek munkája annyira stresszes és túlóraigényes, hogy az utóbbi két évben több időt töltött Martin Winterkornnal, a Volkswagen vezérigazgatójával, mint feleségével.

Fotó: Pályi Zsófia [origo]