Ilyen lesz az új Nissan Micra

Vágólapra másolva!
A japán gyártó két rajzot jelentetett meg jövőre bemutatkozó új kisautójáról. Az egyelőre csak Nissan Globális Kompakt Autóként emlegetett új Micra több mint 150 országban lesz kapható.
Vágólapra másolva!

A Nissan szűkszavú sajtóközleményéből csak annyi derült ki, hogy az új kisautót legelőször Thaiföldön lehet majd megvásárolni, 2010 márciusától. Utána az összes kontinensen beindul az értékesítése, több mint 150 országban fogják árulni. Elképzelhető, hogy enyhén módosítják majd a Nagy-Britanniában gyártandó európai verzió külsejét, de az sem lenne baj, ha úgy hagynák, ahogy a gyári rajzokon látszik. Bár hátulja erőteljesen hasonlít az Opel Corsára, orr-része eléggé egyedi lett, és sokkal kevésbé nőies, mint e jelenleg futó generációé.

Tojásforma fényszóróit továbbra is magasan hordja, azonban a karosszéria henger alakú váll-része és a motorháztető izgalmas domborítása teljesen szokatlan megoldás a Nissan formatervezőitől. A motorokról egyelőre még csak annyit lehet tudni, hogy egy 108 lóerős 1,5-ös, és egy gyengébb 1,3-as benzines szerepel majd a kínálatban, Európában a Renault 1,5-ös dízeleire is számítani lehet.

Forrás: Nissan