Hidrogénes SX4 és metanolos kerekesszék a Suzukitól

Vágólapra másolva!
A konnektoros Swift mellett a japán autószalonon az SX4 újabb üzemanyagcellás változatát és egy metanolos tolószéket is bemutat a Suzuki.
Vágólapra másolva!

Az október 21-én kezdődő autószalon különböző négy- és kétkerekű tanulmányokat mutat be Suzuki. Ott lesz a már korábban bejelentett konnektoros Swift, és most a cég bejelentette, hogy ott lesz az SX4-FCV, az Esztergomban is gyártott szabadidő-autó újabb hidrogéncellás változata is. A környezetbarát modell hidrogéntankját a Suzuki, az 80 kW-os üzemanyagcelláját a partner GM tervezte. Hagyományos akkumulátor helyett a kocsi egy könnyű kondenzátort kapott, amely a 68 kW-os elektromotort látja el energiával, de fékenergia-visszaforgatásra is képes, amivel gyorsításkor csökkenti az üzemanyagcella terhelését. A tiszta üzemű SX4-est már tesztelik Japán közútjain, ugyanis a Suzuki szeretné, ha előbb-utóbb elkészülhetne a kocsi szériaváltozata.

Bemutatják az MIO elnevezésű elektromos kerekesszéket is, amelyben hagyományos akkumulátor helyett metanolos üzemanyagcellákat alkalmaztak. Ezek egy könnyen eltávolítható patronban tárolódnak, hogy cseréjük könnyű legyen. A kerekesszékben egy pótpatron is elfér arra az esetre, ha valahol váratlanul fogyna ki a betöltött darab. Ezt a modell is teszteli már a Suzuki, és reményeik szerint, ha megbízhatóságát sikerül a megfelelő szintre növelni, piacra is dobhatják majd.

Forrás: Suzuki