Amerikába megy az Opel Insignia

Vágólapra másolva!
Hivatalosan is bejelentette a General Motors, hogy Regal néven forgalmazza majd a Buick új közepes méretű modelljét Amerikában.
Vágólapra másolva!

Eddig is valószínűnek tűnt, most már viszont biztos, hogy Amerikában is piacra kerül az Opel Insignia: a General Motors hivatalosan bejelentette, hogy Regal néven forgalmazza majd a Buick új közepes méretű modelljét. Noha a detroiti autógyár nem közölt képeket az újdonságról, a névválasztásból biztosra vehető, hogy szinte minden tekintetben megegyezik majd az azonos nevű kínai változattal, amely pedig kis módosításokkal az Insigniának felel meg.

Alig néhány részletben tér el a két modell, a Buick új hűtőrácsot, ködlámpákat és külső visszapillantókat kapott, egyébként teljesen egyformák. "Örömmel jelenthetem be, hogy a Buick család új tagja a Regal lesz" - büszkélkedett Susan Doherty, a Buick vezérigazgatója. Hat éve nem forgalmaz a Buick Regal néven autót, de a GM felmérései szerint ez a név egyike volt azoknak, amelyeket a vevők szerettek volna visszahozni.

Nem közölte a GM, hogy mikor kezdődhet a Regal forgalmazása, de minden valószínűség szerint 2010 végén, esetleg 2011 elején jelenhet meg a márkakereskedésekben. Turbós négyhengeres, illetve V6-os motor is szerepelhet a kínálatban.

Forrás: Buick