Jaguar stílusú retróautó Japánból

2009.10.19. 12:22

Az extravagáns külsejű autóiról ismert Mitsuoka az idei Tokiói Autószalonon mutatja be Viewt nevű kompakt szedánja harmadik generációját. Az autó az 1959-ben megjelent Jaguar Mark 2-őt idézi.

A Mitsuoka egyike a Japánban működő kis autógyártók egyikének. Hírnevét klasszikus brit autók stíluselemeiből építkező autódizájnjaival szerezte. A Viewt a Jaguar hatvanas évekebeli Mk 2-es típusú szedánjától kölcsönzött orr és farkialakítással készül, de oldalról nézve arányai elütnek a brit eredetitől. A lemezruha alatt teljesen hétköznapi megoldásokkal találkozhatunk. A legújabb évjáratú Viewt az aktuális, nálunk is forgalmazott Nissan Micrára épül, annak a szerkezeti elemeit, valamint belső terét használja. A vegyes összkép ellenére a szigetországban sokan vásárolják az egyediségével hódító járművet.


A Viewt három motorral rendelhető, amelyek közül a legkisebb 1,2 literes és 90 lóerős, míg a legnagyobb 1,5 literes és 109 lóerős teljesítménnyel bír. A Mitsuoka a Viewt mellett egy Rolls-Royce hasonmásnak tűnő limuzint és egy 180 kilós városi kisautót is kínál vásárlói számára. Előbbi az Infiniti M35 átkozmetikázott változata, míg az utóbbi saját konstrukció és megjelenésében az 1930-as évek szivar alakú versenygépeit idézi.