Nem változik a Honda CR-Z

Vágólapra másolva!
Elismerte a Honda, hogy a Tokiói Autószalonon tanulmányként kiállított CR-Z hibrid sportkocsi már alig különbözik a szériaváltozattól.
Vágólapra másolva!

Szériaközeli tanulmányként harangozta be a Honda a Tokiói Autószalonon kiállított, újabb CR-Z tanulmányt, de nem lehetett tudni, hogy a hibrid sportkocsi mégis mennyit változik majd a végleges változat premierjéig. Úgy tűnik, nem sokat, Tokióban ugyanis a gyár egy sajtóbeszélgetésen elárulta, hogy a koncepció valóban nagyon hasonlít a szériamodellhez.

Ebiszava Nobuki, a Honda globális formatervéért felelős igazgatója szerint a tanulmány valójában minimálisan álcázott kiadása volt a szériaváltozatnak, amelyről januárban, a Detroiti Autószalonon rántják le a lepelet. Szó volt arról is, hogy a CR-Z-n látható nagy hűtőrács nem lesz meghatározó eleme az új Honda-márkaarculatnak, a sportkocsin kívül egyetlen modellen sem lesz látható.

Egy másik hír szerint a Honda aktív aerodinamikai elemek kifejlesztésén dolgozik, amelyek segítségével nagymértékben tudná csökkenteni autói átlagfogyasztását. Egyelőre kezdeti stádiumban tartanak az ígéretes fejlesztések, az első kézzelfogható eredmények öt éven belül várhatóak.

Forrás: Honda