Visszatérhet a Toyota Celica

Vágólapra másolva!
Akár a jól ismert Celica néven is piacra kerülhet a Toyota új, Tokiói Autószalonon bemutatott sportkocsija.
Vágólapra másolva!

Amikor elindult a Toyota és a Subaru közös sportkocsi-fejlesztése, hivatalosan is valami olyasmi volt az álláspont, hogy a projektből a Celica utódja születik majd meg. Abból a szempontból biztosan, hogy a Toyota új sportkupéja lesz a modell, nevéről azonban máig nincs információ. A Tokiói Autószalonon tanulmányként már bemutatkozott, de egyelőre csak FT-86-ként, amely elnevezés a szériaváltozat szempontjából közel vállalhatatlan.

Nagyon szeretné a fiatal vásárlókat megszólítani a Toyota, ezért felmerült, hogy ha már úgyis a Celica utódjáról van szó, ezzel a névvel is kerüljön piacra a hátsókerék-hajtású kupé. A fiatalok számára már ismerős az elnevezés, negatív előítélet nem kapcsolódik hozzá, így az illetékesek reményei szerint egy plusz löketet tudnának adni a piaci starthoz.

Elismerik a Toyotánál, hogy döntés még nem született, a Celica név egyelőre nem több lehetséges opciónál. Az együttműködés keretében a Toyota a külső dizájnért felelt, míg a műszaki alapokat a Subaru adja, mindkét emblémás modell utóbbi gyárában készül majd.

Forrás: Toyota