Kémfotón az új 5-ös BMW

Vágólapra másolva!
Jövőre mutatkozik be a nagyközönségnek az új 5-ös BMW, amelynek formaterve a 7-esét idézi. Nő a teljes hosszúság és a tengelytáv is.
Vágólapra másolva!

2010 elején vagy tavaszán mutatkozik be a nagyközönségnek az új 5-ös BMW, amelynek prototípusait természetesen már tesztelik a bajorok. Világosan kivehető az első kémfotókról, hogy formailag a 7-es által kitaposott ösvényt követi az egy számmal kisebb modell, hossza kettő, tengelytávja hat centivel nő.

4,86 méter lesz az 5-ös teljes hosszúsága, magassága valamivel csökken a kifutó modellhez képest. Sportosabb lesz az orr, átalakítják a motorháztetőt, egyértelműen vonzóbbá válik a szedán. Motorjai az EfficientDynamics technológia alkalmazásával takarékosabbá válnak, egyébként az ismerős blokkokra lehet számítani.

Érkezik például a duplaturbós, 306 lóerős háromliteres benzines az 535i-be, az 530d 245 lóerős lesz. A kínálat aljára az 520d kerül, a 163 lóerős motor az ígéretek szerint 4,1 litert fogyaszt átlagban. Később az 5-ös is megkapja a BMW új, nyolcfokozatú automata váltóját.