Eladó a Lotus Evora padlólemeze

Vágólapra másolva!
Az Evora platformjának értékesítéséből szeretne pénzt csinálni a Lotus, a gyár szerint a padlólemez nagyon rugalmas, így elég sokféle autótípus alapja lehet sportkocsitól egészen SUV-ig.
Vágólapra másolva!

Szeretné pénzzé tenni az Evora platformjának fejlesztésébe ölt időt és energiát a Lotus, a gyár mostantól külső cégek jelentkezését várja. Bárki megvásárolhatja a Versatile Vehicle Architecture névre keresztelt padlólemezt, amely az ígéretek szerint bámulatosan rugalmas, sportkocsitól SUV-ig bármi építhető rá.

Több gyártó számára tartott már prezentációkat a Lotus, amelyeken hangsúlyozta, hogy a platform elektromos hajtáslánc fogadására is alkalmas, bár az angolok saját erőből nem fognak ilyet fejleszteni. Ellenben nyolc partnerrel dolgoznak különböző hibrid és elektromos projekteken, így van esély rá, hogy az amerikai Tesla például saját elektromos változatot készít az Evorából.

Főleg kis manufaktúrákra gondolt a Lotus az ajánlat megfogalmazásakor, de nem utasít el senkit. "Ha valamelyik gyártó egyedi, ritka sportkocsit szeretne könnyen és hatékonyan építeni, ez az ideális megoldás" - reklámozta a céget a Lotus szóvivője.

Forrás: Lotus