2012-ben jön az új Dodge Viper

Vágólapra másolva!
Jövő júliusban leáll az izomautó gyártása, és belekezdenek a következő generáció fejlesztésébe, hogy azt 2012-ben már be is mutathassák - jelentette be Ralph Gilles, a Dodge vezérigazgatója.
Vágólapra másolva!

Gilles a Chrysler ötéves üzleti tervét bemutató prezentáción jelentette be, hogy végre döntés született a hosszú idő óta kétséges jövőjű Viper sorsáról. A Chryslernél ugyanis az elmúlt 18 hónapban azon tanakodtak, pontosan mit is kezdjenek az autóval.

A most született határozat értelmében a járműből jövő januártól júliusig még 500 darabot legyártanak és Gilles állítása szerint ez az utolsó fél ezer Viper különlegesebb lesz a korábbi modelleknél, igaz, azt nem részletezte, hogy miben.

Gilles megnyugtatta a típus rajongóit, hogy már tervezik a következő generációt, amelyet a jelenlegi elképzeléseik szerint már 2012-ben bemutatnának. Emellett az is biztos, hogy a Dodge valamiféle segítséget kap majd a Fiattól és annak márkáitól. Ez akár a Maserati is lehet, bár valószínűbb az Alfa Romeóval való szövetség és technológiacsere.

Forrás: AFP