Eltűnik Európából a Chrysler

Vágólapra másolva!
2011-re teljesen eltűnik kontinensünk piacairól a Chrysler, néhány modell Lanciaként juthat el hozzánk.
Vágólapra másolva!

A Chrysler európai kivonulásával visszaszorított szerep juthat a jövőben a Dodge-nak is, így a cégcsoport egyetlen igazi nemzetközi márkája a Jeep marad. Ezen stratégia ugyanakkor nem jelenti azt, hogy teljesen le kellene mondania az európai vásárlóknak a Chryslerekről, ugyanis az Automotive News Europe információi szerint mind a már készülő 300C, mind a Voyager egyterű Lanciaként megjelenhet a kontinensen. Ez a megoldás a Lanciának is jól jöhet, hiszen míg a 300C a megszűnő Thesist váltja, addig a Voyager a korosodó Phaedra utódja lehet.

Ugyancsak Lancia néven jelenik meg a középkategóriás Sebring szedán, ami a 2006-ban kifutott Lybra helyére érkezik. negyedik modellként az olasz márka a Chrysler középkategóriás crossoverjét is megkapja.

Míg a Lancia Chyslerekkel gazdagodik, a Fiat Dodge-modelleket kap. A Cromát az amerikaiak új, középkategóriás négyajtósa válthatja, míg a Dodge Journey a 2002-ben megjelent Ulysse beszlimuzin örökébe léphet. Bár úgy tűnik, a két cég mindent elrendezett egymás közt, arról nem nyilatkoztak, hogy mi történik az európai Chrysler-kereskedőkkel, akik mégsem térhetnek át tömegesen a Jeep árusításra.

Forrás: Chrysler