A Volkswagen lett a világ legnagyobb autógyártója

Vágólapra másolva!
A legyártott autók száma alapján 2009 első kilenc hónapja után a Volkswagen volt a világ legnagyobb autógyártója a Toyota előtt.
Vágólapra másolva!

Megelőzte a Volkswagen-konszern a Toyotát, legalábbis a legfrissebb adatok szerint a németek több autót gyártottak japán riválisuknál. A Global Insight elemzőcég adatai szerint a Volkswagen 2009 első kilenc hónapjában 4,4 millió autót gyártott, szemben a Toyota négymilliójával.

Harmadik helyre a Ford futott be 3,7 millió autóval, kicsivel megelőzve a 3,6 millióval zárt General Motorst. A Volkswagen hosszú távú terveiben szerepelt, hogy a világ legnagyobb autógyártójává küzdi fel magát, de ezt 2018-ra jósolták a szakértők. Hogy már 2009-ben a lista élére állhattak a wolfsburgiak, az erősen köszönhető az európai roncsprémium programoknak.

Érdekes módon Németországban kitartott az autópiac lendülete a roncsprémium után is, a program szeptemberben véget ért, ennek ellenére az október is 26,1 százalékos fellendülést hozott. Hivatalosan a Volkswagen nem kívánta kommentálni a hírt, de annyit megerősített a gyár, hogy az adatok pontosak.