Genfben jön az új Volvo S60

Vágólapra másolva!
2010 tavaszán, a Genfi Autószalonon mutatja be a Volvo az S60 új generációját, amely jóval sportosabb külsőt kapott elődjénél.
Vágólapra másolva!

Jövő tavaszig kell várni a Volvo S60 új generációjára, mely az aktuálisnál lényegesen sportosabb lesz. Hivatalosan a Genfi Autószalonon mutatkozik be a nagyközönségnek a négyajtós újdonság, a svédek azt állítják róla, hogy kínálatuk legdinamikusabb tagja lesz.

Ugyan az év elején, a Detroiti Autószalonon bemutatott tanulmányt még ellentétes irányba nyíló ajtókkal szerelték, a szériaváltozatra hagyományos megoldás került. Megőrzi viszont az S60 a koncepció 180 lóerős, 1,6 literes turbómotorját, lesz duplakuplungos váltó és start-stop rendszer is.

Nem hiányoznak az új S60-ból a Volvóra jellemző biztonsági extrák sem, korábban is téma volt már, hogy új ütközésmegelőző rendszert építettek be vészfék-rásegítéssel és gyalogosvédelemmel. Utóbbi felismeri, ha az autó elé váratlanul gyalogos lép, és 25 km/órás tempóig a sofőr beavatkozása nélkül képes elkerülni a balesetet. Csak a genfi premier után, nyár elején, a genti üzemben kezdődik az új S60 sorozatgyártása.

Forrás: Volvo