Formabontó lesz az új Alfa 169

Vágólapra másolva!
2011 végén kerülhet piacra az Alfa 166-ot váltó 169, amelyről gyári információk alapján készültek új grafikák.
Vágólapra másolva!

Gyári információk alapján közölt új grafikákat a nem túl sikeres Alfa Romeo 166-ot váltó 169-ről az Auto Express. A kiszivárgott hírek szerint az 5-ös BMW riválisának szánt modellel teljesen új irányba indul el az olasz márka, formabontó dizájnra lehet számítani.

Elöl marad a szokásos Alfa-hűtőrács, de a fényszórókat bátran húzzák meg, a hátsó rész pedig teljesen újnak ígérkezik. Inspirációt a mostanában roppant divatossá vált négyajtós kupékból merítettek a dizájnerek, de felhasználtak néhány maseratis megoldást is.

A jobb vezetési élmény érdekében hátsókerék-hajtásúnak tervezik a limuzint, az alapokat a következő Chrysler 300C adhatja, amely a Maserati Quattroporte rövidített padlólemezét használja majd. Egyelőre csak találgatni lehet a motorokról, új benzinesek és V6-os dízelek mutatkozhatnak be, a kínálat csúcsára kerülő GTA-kivitel pedig megkaphatja a 8C Competizione 4,7 literes, V8-as egységét. 2011 végén kerülhet piacra az új modell, de tanulmányként állítólag már valamelyik nagy 2010-es autószalonon is megcsodálható lesz.