Buliautók és igahordók T1-től T5-ig

Vágólapra másolva!
Szinte reménytelen próbálkozás egy importőr részéről, hogy tömegeket csábítson egy haszonjármű bemutatójára vagy születésnapjára. Kivéve, ha a Volkswagen Transporterről van szó.
Vágólapra másolva!

Fotó: Féjja Zsolt [origo]

Gyönyörű T1-es: az első generáció igazi legenda, ennek megfelelő áron
(Még több fotó a galériában. Kattintson a képre!)


Hippik, kempingezők, terroristák, személyfuvarozók, közértesek, iparosok - gyakorlatilag a végtelenségig sorolhatnánk, kik választották hatvan év alatt a Volkswagen Transporter öt generációjának valamelyikét. A típus nem csupán haszonjárműként hódított, és ma sem csak azok figyelmét kelti fel, akiknek nagy rakterű járműre van szükségük.


"Mert ez már buli" - Nézze meg helyszíni videónkat!


Így történhetett, hogy a Transporter hatvanadik születésnapja - és a jelenleg futó T5-ös sorozat modellfrissítése - okán szervezett budaörsi találkozóra kisgyerekek, fiatal lányok, családanyák éppúgy ellátogattak, mint azok a férfiak, akiket a célcsoportnak gondolnánk.

Fotó: Féjja Zsolt [origo]

Kihívás: tulajdonosa felújítása után veteránvizsgára szeretné vinni T2-es Westfaliáját


Bárcsak lenne egy Transporterem - gondolhatták sokan az AutoExpo M1-hez közelítve, a transportereseket ugyanis beengedték a rendezvény helyszínére, a többieknek kijelölt parkoló híján a padkán vagy a járdán kellett megállniuk, nem épp szabályos módon.

Fotó: Féjja Zsolt [origo]

Reméljük, tüzet nem okád


Bárcsak lenne egy Transporterem - gondolhatták sokan, miután bejutottak végre a születésnapi eseményre. Aki ugyanis itt nem talált magának tetsző autót, az csak valami súlyos félreértés folytán keveredett Budaörsre. Valamennyi generáció számtalan felépítményű változata mutatkozott be a csarnokban és a szabadtéren: gyönyörűen restaurált T1-esek, láthatóan mindennapi kemény munkára fogott darabok, buliautóként funkcionáló, ízlésesen vagy vitatható stílusérzékkel tuningolt példányok, és persze a megújult T5-ös néhány verziója kötötte le a látogatók figyelmét az ilyenkor szokásos egyéb rendezvényelemek - színpad, tombola, gyerekprogramok, alkatrészárusok, butikcikkek stb. - mellett.