Amerikába költözhet az új C-osztály gyártása

Vágólapra másolva!
Szeretné javítani amerikai versenyképességét a Mercedes, ezért valószínűleg a tengerentúlra költözteti a negyedik generációs C-osztály gyártását.
Vágólapra másolva!

Több modellt is gyárt már az alabamai Tuscaloosában található üzemében a Mercedes, hamarosan egy újabbat lehet majd felírni a listára. Azt tervezik a stuttgartiak, hogy a negyedik generációs C-osztály gyártását költöztetik a tengerentúlra, így javítva a német márka versenyképességét második legnagyobb piacán.

Mivel az euró régóta erős a dollárral szemben, Amerikában csak minimális haszonnal tud csak túladni a Mercedes Európában gyártott modelljein. Egy csapásra kiküszöbölné viszont a kedvezőtlen árfolyam-alakulásokat, ha növelné amerikai termelését.

Hivatalos döntés még nem született, de hamarosan meg kell hozni, hiszen az aktuális generáció már életciklusa közepén tart. Jelenleg az M, az R és a GL osztály készül Tuscaloosában, minthogy azonban SUV-jellegű modellből már kevesebb fogy a tengerentúlon, logikus lépés lenne egy népszerűbbnek ígérkező típussal bővíteni a helyi termelést.

Forrás: Mercedes