Versenyautó-kiállítás nyílt Budaörsön

Vágólapra másolva!
Autosport Expo 2009 névvel versenyautó-kiállítás nyílt Budaörsön, melyre mindenféle - elsősorban autósport szakágakból érkezett - versenygépet hoztak el a rendezők.
Vágólapra másolva!

Fotó: Pályi Zsófia [origo]

Majdnem száz autó és motor van jelen a kiállításon
Még több fotó a galériában. Kattintson a képre!)


Versenyautó-kiállítás nyílt Budaörsön, az AutoExpo M1 óriási csarnokában. Az eseményen az autósport többféle szakága képviselteti magát, így a rali és a gyorsasági éllovasainak, bajnokainak autói mellett ott vannak a gyorsulási és a drift kategória legjobb autói is.

A kiállítás házigazdája Köváry Barna, aki nem csak neves vendégekkel készít riportot, hanem a közönség szórakoztatásáért is ő a felelős. A nyitónapon a Ferrari Challenge magyar csapatával találkozhattak az újságírók és érdeklődők, megismerhették a Budapest-Bamako 2010-es futamának útvonalát és rendezőit. A bamakós sivatagi "kirándulásra" szombaton egy több mint ötven autós mezőnyt számláló warm up futammal melegítenek be, melynek rajtja és célja is az Autosport Expo2009 helyszíne lesz.

Fotó: Pályi Zsófia [origo]

A nyítónapon a Warm Up Racing tartotta meg szezonzáró sajtótájékoztatóját


A pénteki napon néhány versenygépet mozgás közben is láthatnak az érdeklődők, mint például a csak kilinccsel előre közlekedő drift sportág bemutatójának autóit. A kilátogatók találkozhatnak a hazai autóport szakágak bajnokaival, sőt számos legendás autó kicsinyített mását meg is lehet vásárolni. Természetesen szimulátorverseny is van a kiállítás területén, a hét legjobbjai szombaton a magyar autósport idei legnagyobb sikerét elérő, Seat Leon Eurocup bajnok Michelisz Norberttel mérhetik össze tudásukat!

A kiállítás keddtől csütörtökig 12-21 óráig, pénteken 9-21 óráig, szombaton 8-23-ig vasárnap 9-19-ig várja az autósport és benzingőz szerelmeseit. Részletes információk a www.autosportexpo.com weboldalon találhatók.