Vágólapra másolva!
Hamarosan elkészülnek az első prototípusok a hibrid Range Rover Sportból, a tesztek jövőre, az értékesítés 2012-ben kezdődik.
Vágólapra másolva!

Már dolgozik a Range Rover Sport hibrid változatán a Land Rover, a terepjáró szén-dioxid-kibocsátása kilométerenként száz gramm lesz, tisztán elektromos hajtással körülbelül harminc kilométert tud majd megtenni. Jövőre készülnek el az első prototípusok, az öt autóból álló tesztflottát intenzíven nyúzzák majd, hogy a 2012-re tervezett piaci startra minden rendben legyen.

Háromliteres V6-os dízel blokkot épít össze a Land Rover egy 25 kW-os elektromos motorral, ennyi biztosnak látszik, de arról nem beszélt a gyár, hogy pontosan hogy is akarja elérni a harminc kilométeres elektromos hatótávolságot. Az elektromotor teljesítménye kevésnek ígérkezik az autó rendes mozgatásához. Csak tipp, hogy az autó konnektoros hibrid lesz, az energiát pedig hagyományos akkumulátorokban tárolja majd.

Önmagában az elektromos hajtás is hagyományosnak ígérkezik, az első Ranger Rover hibridben még biztosan nem jutnak szóhoz a Land Rover által már tesztelt ultrakapacitások.

Forrás: Land Rover