Elektromos Porsche a klímacsúcsra

Vágólapra másolva!
A Porschék tuningolására és építésére szakosodott német Ruf egy újabb elektromos autót mutatott be: a Strormster nevű elektromos terepjárót Koppenhágában mutatták be a jelenleg is zajló klímacsúcs kapcsán.
Vágólapra másolva!

A márciusi Genfi Autószalonon rukkolt elő Greenster nevű elektromos 911-esével a Ruf. A jelek szerint nem álltak meg a konnektoros sportautónál a német tuningcégnél, ugyanis a Greensterben megismert technikát a Cayenne nevű szabadidőautóba is beépítették. Ez egy 270 kW-os elektromos motort jelent, amely lítium-ion akkumulátorokból nyeri az energiát.

Az elektromos motor és a telepek beszerelésével ugyan 2 670 kilóra hízott a konnektorból tölthető Cayenne, ám még így is 9 másodperc alatt gyorsul százra és a hatótávolságát 200 kilométeresnek ígérik. Akármilyen környezetbarátnak látszik is az elektromos Porsche SUV sorozatgyártásról egyelőre nincs hír, így aki Cayenne-nel akar közlekedni, annak egyelőre marad a tankolás. Az elektromos Cayenne-t a jelenleg is zajló koppenhágai klímacsúcson mutatták be.

Forrás: Ruf