[origo] Év autója 2010

2009.12.13. 22:40

Először arra kértük szerzőinket, hogy a 33 jelöltből válasszák ki az a tizet, amit szívesen látnának a döntőben. Ezzel azt is megoldottuk, hogy a hazánkban még nem ismert, nem kapható modellek hamar kihulljanak, sőt majdnem a Polo is áldozatul esett az első körben. Összesen tizenegy autó kapott legalább három jelölést, végül a Soul vérzett el, így éppen csak, de kimaradt a végső szavazásból.

Forrás: [origo]
1. Toyota Prius
2. Chevrolet Cruze
3. Porsche Panamera
4. Opel Astra
5. Mercedes-Benz E osztály
6. Toyota iQ
7. Skoda Yeti
8. Volkswagen Polo
9. Lexus RX450h
10. Nissan 370Z

Lencsés Csaba:

Meglepően igénytelen anyagokból összerakott műszerfal, az autó külső méretéhez képest szűkös csomagtartó, és az átlag magyar pedagógus számára arculcsapásnak számító vételár - mégis a Toyota harmadik generációs Priusa nyert nálam. Mégpedig azért, mert ez a kocsi azt tudja, amit más nem: minél többet araszol az idegörlő nagyvárosi dugóban, annál nagyobb barátja a bukszának. A tulajdonosa elhiszi, hogy zöld.

Borzasztó motorok és váltók, ebből következően szánalmas fogyasztási és menetteljesítmények, ráadásul még a csúcsváltozatnál is egy agyonkínzott varrógép hangja a motortérből - második lett nálam a Chevrolet Cruze. Mégpedig azért, mert a Thaliák uralta kategóriában övé az első külső-belső, amely elhiteti a kispénzű lakótelepi családapával, hogy vállalható kocsija van. Csak hinni kell benne, hogy trendi.
 
Kasszafúrásra kényszerítő vételár mellett irritáló extralista, amelynél a felni porvédőjéért is tízezreket lopnak ki az ember zsebéből, elviselhetetlen fenntartási költségek, amelynek csak egy része a benzinkutasok kedvence fogyasztás - ha tetszik, ha nem, dobogóra áll a Porsche Panamera. Mégpedig azért, mert kátyúkban, húzós kanyarokban és autópályán is boldogság vezetni, ráadásul úgy, hogy a barátaink is a kocsiban terpeszkednek. Mégsem hiszem, hogy valaha a garázsomban áll majd.
 
Ennyi rossz jellemvonás a legjobbak között is? Ilyen volt az idei mezőny, és ezt talán nem csak én hiszem így.


A tíz döntőst ezek után már sorba is kellett állítania minden szerzőnknek, és indokolniuk kellett választásukat. Érdekes listák születtek: két helyen dobogós lett a Porsche Panamera - még hogy a vezetési élmény csak az autóversenyzőknek fontos. Meglepően jó helyen végzett a Nissan 370Z is, miközben a Skoda Yetit ugyan mindenki értékelte, de végül csak a mezőny hátsó felére volt jó.

Forrás: [origo]
1. Toyota Prius
2. Mercedes-Benz E osztály
3. Nissan 370Z
4. Toyota iQ
5. Chevrolet Cruze
6. Porsche Panamera
7. Skoda Yeti
8. Lexus RX450h
9. Opel Astra
10. Volkswagen Polo

Varga András:

A sorrend rettenetesen szubjektív. Egyrészt a tízből csak keveset ismerek közelről, másrészt mindig furcsa érzés húsz-harmincmilliós luxus limuzinokat egy városi törpével vagy egy költségkímélő alsó-közép-, középkategóriás világautóval összehasonlítani, hogy "na, most akkor melyiket hová helyezném a dobogón". Legszívesebben visszadobnám a kérdést azzal, hogy "kérek egy objektív szempontrendszert az összehasonlításhoz", de mivel minden autórajongó szereti megmondani, hogy melyik kocsi miért jó, én is inkább ezt teszem.

Tehát, flotta-alapon döntöttem, aszerint, hogy a megmaradt tízes listából melyik hármat venném a "saját szárnyaim alá", melyik hárommal élnék teljes autós életet. Az első lett a Prius, amely előtt mindig meghajolok, mert a Toyota ezzel a kocsival újra meg újra képes a hibridtechnika állandó tökéletesítésére úgy, hogy a többiek előtt marad (viszont nagy kérdőjel nekem, hogy az akkumulátorok gyártása milyen környezeti terheléssel jár). Városban kiskocsi-költséggel közlekedhetek vele, de családi utasszállítónak is alkalmas. A tapasztalatok alapján évekig elfelejthetem a meghibásodás gondolatát, és a hifije olyan kiváló, mint a legtöbb gyári Toyota-egység. Na de, ha már több autóm lehet, akkor a Priust lepasszolnám az asszonynak, és jöhet a második helyezett E osztály, természetesen 4matic-kal. Kényelmes, nagy és erős, izgalmasak az új CGI-motorjai. Harmadiknak pedig a kemény, sportos japán Z, amelytől ledobnám a maradék hajamat.

A továbbiakról röviden: IQ - Micsoda ötlet és kivitelezés! Cruze - Végre egy jó kocsi a koreai Chevrolet-vonalon. Panamera - Azért volt bennem egy kis félsz, hogy mit hoznak össze ennyi év vajúdás után, de ez is tökéletes lett. Hogy miért jön mondjuk a Cruze után? Mert nekem többet ért a Lacettitől való hatalmas elugrás, mint a négyajtós Porsche, amelynek kiválósága elvárható volt a gyártól. Yeti - Szintén nagy ötletnek tartom, sokoldalúan használható, és az egyedisége miatt is nagyon kellene. RX - Amellett, hogy elismerem a kiválóságát, és egyetlen autónak ez is kiváló lenne (összkerékhajtás, tágasság, biztonság, megbízhatóság), sajnos egy ronda masztodon lett az előző generációkhoz képest. És mivel most tízből lehet válogatni, finnyás lettem a kocsik orrára. Astra - Ahhoz képest, hogy a hossza egy tízéves középkategóriás szedáné, szégyen az elődjénél kisebb csomagtartója. A belső tere csak néhány milliméterrel lett hosszabb. Polo - Bocsánat, ezt az autót én nem szavaztam be a tízbe.


A legnagyobb meglepetés mégis a Volkswagen Polóé, amelyet nálunk hétből öt szerző az utolsó, tizedik helyen rangsorolt, és a legjobb helyezése is csak egy hetedik volt. Nagyon jól teljesített viszont a Chevrolet Cruze, amely végül utol is érte a Toyota iQ-t.

Forrás: [origo]
1. Toyota iQ
2. Chevrolet Cruze
3. Opel Astra
4. Toyota Prius
5. Porsche Panamera
6. Nissan 370Z
7. Volkswagen Polo
8. Lexus RX450h
9. Mercedes-Benz E osztály
10. Skoda Yeti

Koncz Dávid:

Jó ez a szűkített tízes lista, persze mi raktuk össze. Az benne a vicces, hogy minden szereplőjéről tudnék legalább egy olyan érvet mondani, hogy miért ne legyen az Év autója, de most ugye nem ez a feladat. Pont fordított a helyzet, kellett egy győztes, ez pedig nálam a Toyota iQ.

Egyszerű a magyarázat: ez a verseny szerintem arról szólna, hogy az egyediséget, újszerűséget díjazzuk. Nem holmi ráncfelvarrásoknak kell Év autója-címet nyernie, hanem például egy olyan kisautónak, amely nemcsak jó minőségű, jól néz ki, de a mindennapi életben is jól használható, nem mellesleg pedig biztonságos. Annál jobb ajánlólevél szerintem nem kell, hogy a miniben még az Aston Martin is lát fantáziát, és kicsit átgyurmázva saját logójával is el merné adni.

Egyébként az iQ drága, ez nem is lehet kérdés, de ha a Mercedes annak idején így lőtte volna be a Smart árát (és méretét), most nem kellene a szegmens reformjáról beszélni. Vacilláltam egyébként, hogy egy meglepő húzással esetleg a Chevrolet Cruze-t teszem az első helyre, az iQ tényleg csak egy paraszthajszállal győzött.

A Cruze formailag hiába nem egy emlékezetes darab, muszáj figyelembe venni, honnan jutott el odáig, hogy egyáltalán egy ilyen tízes listán lehessen. Elődje, a Lacetti annyira béna hozzá képest, hogy kár is egy mondatban emlegetni őket, a Cruze parádésan összerakott tömegautó, melyet jó érzés vezetni. Igaz, a dízelhez kapcsolt váltó valami botrány, de nem lehet minden rögtön tökéletes, a fejlődés meg így is önmagáért beszél, még a törésteszt is majdnem hibátlanra sikerült.

A Cruze-zal szemben éppen formájának köszönheti az Opel Astra, hogy harmadik lehet ebben a versenyben. Eddig rosszul voltam, ha megláttam belőle egyet az utcán, ezeknek az időknek azonban most - legalábbis átmenetileg - vége. Az Astra kategóriájának egyik meghatározó modellje, muszáj olyannak lennie, hogy gyártójáról egy friss, trendi márka képe ugorjon be. Már az Insignia is nagy dobás volt, de a szintet sikerült tartani az Astrával, csak remélni tudom, hogy a teljes Opel-kínálat ebben a szellemben alakul majd át.


És akkor a győztes: az [origo] Év autója 2010-ben a Toyota Prius harmadik generációja lett. A modell magabiztosnak látszó győzelmet aratott, hiszen négy szerzőnk sorolta az első helyre, de a maradék háromból van még egy harmadik és egy negyedik helyezése. A Toyota mellett még az Astra, az iQ és a Mercedes-Benz E osztály szerzett be első helyet, de a Mercedesnek ez sem volt elég ahhoz, hogy dobogós lehessen. A második helyért hatalmas csatát vívott az Astra, az iQ és a Cruze, végül előbbi megelőzte mindössze egy ponttal előzte meg a holtversenyben 51 ponttal harmadik helyen végző iQ-t és Cruze-t.

Nógrádi Attila Féjja Zsolt Gulyás Péter Vida János Lencsés Csaba Varga András Koncz Dávid Össz.:
1. Toyota Prius III      4 10 8 10 10 10 7 59
2. Opel Astra         10 8 9 8 7 2 8 52
3. Toyota iQ        8 9 3 9 5 7 10 51
3. Chevrolet Cruze         7 7 6 7 9 6 9 51
5. Mercedes-Benz E osztály         5 5 10 6 6 9 2 43
6. Porsche Panamera         9 4 2 2 8 5 6 36
7. Nissan 370Z         6 2 4 3 1 8 5 29
8. Skoda Yeti         2 6 5 5 4 4 1 27
9. Lexus RX450h         3 3 7 4 2 3 3 25
10. Volkswagen Polo        1 1 1 1 3 1 4 12
Előző
  • 1
  • 2
Következő