Vágólapra másolva!
A jelenlegi Enzóban megtalálható 660 lóerős, V12-es motorját egy 700 lóerős, V8-as ikerturbósra cserélheti a Ferrari, bár még van rá esély, hogy az új modell is tizenkét hengererrel érkezzen.
Vágólapra másolva!

A Ferrari Enzo utódjának prototípusát már versenypályákon is tesztelték, igaz az új autót akkor csupán F430 Scuderia karosszériája alá rejtve lehetett látni, mivel az olaszok egyelőre így álcázzák a kocsit. Bár a Ferrrari hivatalosan még nem jelentette be, hogy milyen motort akarnak használni a négykerekűben, a CarsUK információi szerint az FX70, illetve F70 kódnéven futó autó egy ikerturbós, V8-ast kaphat. Állítólag a maranellóiak döntése még nem végleges, ugyanis jelenleg nyolc- és tizenkét hengeres motorokat is tesztelnek, ám az angolok állítása szerint a fejlesztők az előbbi felé hajlanak.

A CarsUK szerint információik teljesen megbízhatóak, ugyanis egy olyan gyakori Ferrari-vásárlótól érkeznek, akit maga a maranellói cég szokott felhívni, ha új autókat fejlesztenek. Állítólag az új, fejlesztés alatt álló autóval kapcsolatban is megkeresték, hogy megkérdezzék, szeretne-e egy új Enzót vásárolni. Miután a kliens igennel felelt, megkérdezte, milyen motor lesz a négykerekűben, mire a vonal másik végéről azt felelték: V8-as, érezhető turbólyuk nélkül.

Forrás: Ferrari