Visszatérhet Olaszországba a Fiat Panda

Vágólapra másolva!
A lengyelországi Tychy helyett a jövőben Nápoly mellett készülhetnek a Fiat Panda modelljei, mivel az olasz kormány azt szeretné, hogy minél több autó készüljön az országban.
Vágólapra másolva!

A lengyelországi üzem a Fiat legnagyobb európai gyára, ahol idén hatszázezer autó készül majd el, ugyanannyi, mint amennyi a cég öt olaszországi üzemében együttesen gördül le a gyártósorokról. Idén júliusban Tychy-ben készült el a másfélmilliomodik Fiat Panda is. Most azonban az olasz vezetés 600 ezerről 900 ezerre szeretné növelni az országban legyártott autók számát, és hogy ennek eleget tegyen, a Fiat a 2003-ban bemutatott Panda gyártását a Nápoly melletti Pomiglianóba helyezheti át. Tychy-ben 270 ezer Panda készült évente. Sergio Marchionne a napokban prezentálja majd a Pandák Nápoly melletti gyártásának tervét Silvio Berlusconi miniszterelnöknek.

Ha a Pandák megérkeznének Pomiglianóba, az olasz cég jelentősen csökkentené ott az Alfa Romeók gyártását. A Fiat egyébként a projekt részeként 2011-ben bezárná a szicíliai Termini Imeresében található üzemét, ahol jelenleg a Lancia Ypsilon készül.

Forrás: Fiat