Hibátlanul tört a Saab 9-5

Vágólapra másolva!
A Saab megszűnésének árnyékában az EuroNCAP nyilvánosságra hozta a 9-5 törésteszt-eredményét.
Vágólapra másolva!

Nagyon úgy tűnik, hogy vége a Saabnak, a General Motors megszünteti a márkát, a túlélésre egyetlen halvány esély látszik: a Spyker vasárnap délután öt órakor újabb ajánlatot tett a svéd gyárra, ám ez mindössze 24 óráig érvényes. Vagyis a GM-nek hétfő délután 5-ig kell eldöntenie, ad-e egy újabb esélyt a Saabnak, máskülönben mindennek vége.

Ahogy a Saab refletorfénybe került, az EuroNCAP-nál rájöhettek, hogy a legutóbbi töréstesztkör után egy eredményt elfelejtettek nyilvánosságra hozni. Eredetileg 12 friss eredmény jelent meg nemrég a hivatalos oldalon, ám most hirtelen bekerült közéjük egy tizenharmadik is: az Opel Insigniára épülő új Saab 9-5-é.

Meglepetést egyébként nem hozott a 9-5 tesztje, ötcsillagos eredménnyel zárt a modell, a felnőttvédelemre maximális korlátos pontszámmal 94, a gyermekvédelemre pedig 80 százalékot kapott. Kellemesen lágy az első lökhárító, a motorháztető viszont kemény, ez 44 százalékos gyalogosvédelmet ért, a biztonsági segédrendszereket 86 százalékosra értékelték.