A One-77 lehet a leggyorsabb Aston Martin

Vágólapra másolva!
A brit cég limitált szériás One-77 nevű modellje, már bemutatkozott ugyan, de még csak a prototípust tesztelik. Az autó egy dél-európai tesztelés során majdnem megfutotta a 355 km/órát. A cég szerint ideális körülmények közt, némi finomhangolás után ez még gyorsabb lehet.
Vágólapra másolva!

A nemrégiben bemutatott One-77 az Aston Martin történetének leggyorsabb sportautójává válhat. A britek kivitték versenypályára az autót, hogy kiderüljön, jelen állapotában mire képes. A kisérleti példánnyal egy megnem nevezett dél-európai pályán száraz, de szeles körülmények közt 354,86 km/órás sebesességet sikerült elérniük. Ráadásul az Aston Martin tovább kívánja hangolni az autót és annak 7,3 literes 750 lóerős V12-es motorját, így arra számítanak, hogy a későbbiekben még jobb eredményt produkál majd az autó. Jelenleg tehát még nem tudni, hogy mi az autó teljesítőképességének határa, a várhatóan 1500 kilós súlyú autó a tervek szerint 3,5 másodperc alatt gyorsulhat fel álló helyzetből 100 km/órára.

Az idén bemutatott autó, amelyből ahogy neve is elárulja, csupán 77 darab készül, még csak fejlesztés alatt áll. A több mint egymillió eurós autó kiszállítása 2010 közepén kezdődhet meg.

Forrás: [origo]