Vágólapra másolva!
A szigorú emissziós előírások miatt a jövőjéért aggódó Ferrari a márciusi Genfi Autószalonra az 599 GTB Fiorano enyhe hibrid változatával érkezik - jelentette az olasz Quattroruote.
Vágólapra másolva!

A Ferrari már mind Forma-1-es, mind közúti autókat tervező mérnökeit megbízta már olyan technológiák kifejlesztésével, amelyek csökkenthetik autóik fogyasztását és emisszióit. Amadeo Felisa Ferrari-vezér az idei Frankfurti Autószalonon már beszélt egy közelgő hibridről, és arról, hogy az az autó V12-es motort fog kapni. Most nyilvánossá vált, hogy a gyártó a Genfi Autószalonra az 599 GTB Fiorano hibrid tanulmányváltozatával készül. A Quattroruote információi szerint az autó a Forma-1-es Ferrarikhoz hasonló KERS energiavisszanyerő-rendszerrel is fel lesz szerelve, akárcsak a BMW M5 új nemzedéke.

Az autó hátuljában egy elektromos motor található, amelyet lítium-ionos akkumulátorok látnak el energiával, vagy éppen ezeket tölti. Ezzel a megoldással egyszerre oldják meg a fékenergia-visszanyerését és egyben a start/stop funkcióra is lehetőséget adott, de az elektromos motor időlegesen a kocsi teljesítményét is növelni tudja. Mindent összevetve a Ferrari reményei szerint az 599 GTB fogyasztása 30 százalékkal csökkenhet. Ugyanakkor azt még nem tudni, hogy az 599 GTB enyhe hibrid változata mellett bemutatják-e Genfben a Ferrari a fejlesztés alatt álló 4x4-es hibrid összkerékhajtású-rendszerét is.

Forrás: Ferrari