Vágólapra másolva!
Az Új-Delhi Autószalonon több újdonság mellett a benzines-elektromos SX4 szedán tanulmányautó is bemutatkozott a Suzuki standján.
Vágólapra másolva!

A többi autógyártóhoz hasonlóan a Suzuki is sokat foglalkozik alternatív hajtásrendszerekkel, amit jól példáz a tavaly bemutatott üzemanyagcellás SX4 és a konnektoros hibrid Swift.

A jelenleg is zajló indiai autókiállításra az R3 kisbusz mellett egy hibrid SX4-et is elhoztak. Ebben az 1,2 literes benzinmotort egy 68 lóerős elektromotor segíti a hajtásban, és mivel párhuzamos hibrid, az autó pár kilométeren keresztül tisztán elektromos módban is képes haladni. Ehhez az energiát a csomagtartó alá beépített lítium-ionos akkumulátor biztosítja.

Sok hibriddel ellentétben a Suzuki nem fokozatmentes automatikus váltót, hanem robotizált kézit épített az SX4-be, ami annyit jelent, hogy váltani kell, de kuplungolni nem. Az autó fejlesztéséhez egy meg nem nevezett globális beszállítótól szerezték a hibrid rendszer fő komponenseit, az anyagi forrásokat pedig részben indiai minisztériumok állták. A gyártás időpontjáról nem nyilatkozott a gyár.

Forrás: Autoblog
Forrás: Autoblog